APK voor taxi

Iedere auto heeft eens in de zoveel tijd een Algemene Periodieke Keuring nodig. Bij de APK wordt in het algemeen gekeken of de taxi  nog in een goede staat verkeert. Een taxi rijdt in een jaar tijd een hoop kilometers rond. Soms moet een auto meerdere keren per jaar naar een garage voor een beurs. Er wordt voornamelijk gelet op de verkeersveiligheid van het voertuig, maar ook of het nog voldoet aan de steeds strenger wordende milieueisen. Als u op zoek bent naar een garage waar uw auto gekeurd kan worden, kijk dan altijd goed naar de keurmerk van uw garage.  Zij moeten speciaal mensen in dienst hebben die gekwalificeerder APK monteurs. Dus niet elke monteur mag zomaar een APK keuring doen. 

Onderhoud voor uw taxi? 

Is het goedkoper om een eigen monteur in dienst te nemen? Als je veel auto’s heb dan is het verstandig een eigen monteur in dienst te hebben die dagelijks alles goed controleren. Wel is het verstandig om altijd dezelfde merken auto te hebben zodat je monteur goed zijn werk kan doen.  Wanneer je nog een kleine bedrijf hebt met maar een aantal taxi’s dan is het verstandiger om samen te gaan werken met een garage in de buurt van je bedrijf.

Voldoen aan alle keuringseisen

Waar moet er nu allemaal op gelet worden bij de APK auto keuring? Daar leest u een andere keer meer over, maar eerst leggen we uit waarom een APK auto keuring van groot belang is. Als een nieuwe auto de weg op gaat, moet natuurlijk gecontroleerd of alle onderdelen en mechanismen goed functioneren. Het zou bijvoorbeeld vervelende gevolgen kunnen hebben als de remmen het niet goed doen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor occasions, en misschien nog wel meer. Een APK auto keuring zorgt ervoor dat u veilig de weg op kunt en niet door overheidsinstanties op de staat van uw voertuig wordt aangesproken. Over het algemeen kunt u uitgaan van een APK auto keuring om het jaar, maar bij nieuwere auto’s is die periode wat langer.