Rijplaten

Ben je op zoek naar een manier om onverhard terrein voor een (on)bepaalde periode toegankelijk te maken, dan kunnen rijplaten de uitkomst zijn. Dit zijn platen die enorm veel gewicht kunnen dragen, en dus zwaar belast kunnen worden zonder problemen. Bijvoorbeeld op bouwterreinen waar onder andere hijskranen overheen rijden, zijn rijplaten erg geschikt.

Stalen rijplaten vs. kunststof rijplaten

Er zijn zowel rijplaten van kunststof als van staal verkrijgbaar. Met stalen en kunststof rijplaten kun je tijdelijke rijbanen, parkeerplaatsen of complete ondergronden aanleggen. Haal je de rijplaten weer weg, dan is het terrein waarop de rijplaten lagen nog steeds in goede staat. Kies je voor kunststof rijplaten, dan kies je voor rijplaten die eenvoudig schoon te maken zijn en nauwelijks slijten. Het nadeel van kunststof rijplaten is echter dat deze erg gevoelig zijn voor diefstal. Ze zijn namelijk erg flexibel en makkelijk te verplaatsen. Bij stalen rijplaten is dit niet het geval, aangezien deze wat stugger zijn en dus veel moeilijker te verplaatsen.

Rijplaten kopen of rijplaten huren

Heb je de rijplaten slechts eenmalig nodig, dan is het aan te raden deze te huren. De kosten voor aanschaf zijn namelijk hoger dan de kosten voor huren, en voor bijvoorbeeld een eenmalig aan te leggen parkeerterrein, heeft huren dan de voorkeur. Heb je de rijplaten gedurende een langere periode nodig, dan kan het verstandig zijn om ze zelf aan te schaffen. Dit omdat de kosten van aanschaf dan lager liggen dan de kosten van huur voor een langere periode. Ben je van plan de rijplaten voor meerdere projecten te gaan gebruiken, zowel nu als op de langere termijn, dan heeft aanschaf van eigen rijplaten de voorkeur.

Rijplaten: de afmetingen

Wanneer je rijplaten aan gaat schaffen, moet je meer bepalen dan of je stalen rijplaten of kunststof rijplaten neemt en of je ze gaat huren of toch gaat kopen. Het is namelijk ook zo dat je beslissingen moet nemen over de afmetingen. Je kunt uiteraard kiezen voor standaard maten, maar het is ook mogelijk om afwijkende maten aan te vragen.